Julepynt

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Spred den gode stemning med nyt julepynt

I slutningen af november og stort set hele december er julepynt en fast del af danskernes liv og hverdage. Pynten er med til at sprede stemning og glæde hos både store og små. For mange mennesker har pynten til jul mental og personlig værdi. I løbet af livet samler vi pynt, som er med til at fortælle om vores livshistorie.

Der kommer hele tiden ny pynt til jul på markedet. Det bliver blandt andet produceret hos nogle af Danmarks største designere, og det kan med tiden købs på outlet.

Herunder kan du læse mere om noget af det mest elskede, danske julepynt. Du får råd og vejledning til at pynte op i december, så stemningen hos familien og omgivelserne er i top.

Køb dansk julepynt der aldrig forgår

Igennem de seneste år er der veletablerede og verdenskendte, danske designhuse, der har lavet pynt til jul, som er ikonisk og tidløs. Det gælder blandt andet Georg Jensen og Karen Blixen Jul.

Begge designhuse er nogle af de mest respekterede herhjemme, og deres produkter sælges i store dele af verden.

Karen Blixen pynt for dig der elsker de gamle juletraditioner

Det unikke ved Karen Blixen Jul er, at deres juledesigns bygger på danske traditioner omkring pynt ved juletid. Du kan blandt andet købe charmerede og smukke ophæng, der kan pryde vinduet, eller som kan være en del af et større ophæng på en troldegren.

Du kan vælge mellem ophæng af både guld- og sølvbelægning, så du får det udtryk i hjemmet, som komplementerer din smag og din indretning i øvrigt. Mange danskere med forkærlighed for pynt fra Karen Blixen Jul sætter en ære i at købe et nyt juledesign hvert år, der med tiden kan blive en del af en større, personlig samling.

Georg Jensen pynt til dig der op i dansk design

Georg Jensen er et gammelt og hæderkronet, dansk designhus, hvis produkter sælges på stort set alle kontinenter. Georg Jensen er kendt for at lave unikke og elegante designs i rene ædelmetaller – herunder sølv og guld. Til juletid kan du glæde venner eller familie med julepynt som gave fra det danske designhus, eller du kan pynte op derhjemme med de smukke uroer, juletræsfigurere og lyseholdere.

Du får uanede muligheder med din dekoration derhjemme, når du vælger pynt fra Georg Jensen. Du kan blande det moderne og klassiske pynt med gammeldags julepynt, du har arvet fra dine forældre eller bedsteforældre. Og du kan hænge nye designs op ved siden af hinanden, der med sikkerhed vil blive beundret af dine gæster til julefrokosten.

Vælg gammeldags julepynt i mix med nyt

Når det kommer til pynt i december, findes der ikke ét design eller udtryk, der er mere rigtigt end andet. Det handler om at pynte op derhjemme, så du skaber dén stemning, der giver dig og husstandens øvrige beboere glæde, afslapning og oplevelse af hygge.

Den store fordel ved decembers pynt er, at det kan mixes og matches, som det ønskes. Det gælder både pynten på borde, i vindueskarme og som ophæng, og det gælder den skønne pynt, som skal hænges på juletræet.

Mens nogle mennesker sætter pris på at vælge matchende pynt i forhold til look, er der andre husstande, hvor charmen i december skabes ved at mixe forskellige julefarver. Mens stilrent og moderne julepynt gerne er lavet med guld-, sølv eller messinglook, er det traditionsrige, gammeldags pynt lavet af julens velkendte farver – rød og grøn. Uanset om du har moderne pynt, eller om din pynt i december primært består af grønne og røde farver, er det personlige dekorationsgenstande, som kan gå i arv til dine børn.
Julepynt er i mange familier unikke arvegenstande, som går i led fra generation til generation.

Dette udstyr til juletræet skal du have styr på

Julepynt er en bred og overordnet betegnelse for alle de pynteting, vi gør brug af både indenfor og udendørs i løbet af december. Der findes mange underkategorier, som pynt og dets anvendelsesformål opdeles i forhold til. Der findes blandt andet bordpynt, julelys, julenisser, juleophæng til vindue, granopsatser, julevaser og mange andre ting.
En af de vigtigste og mest uundværlige underkategorier er juletræspynt. Til pyntning af dit juletræ er der både dekorative og praktiske ting, du skal have styr på.

Det drejer sig om:

  • Juletræsfod
  • Juletræstæppe
  • Juletræslys (enten LED lys eller levende lys)
  • Juletræsstjerne
  • Juletræspynt (herunder julekugler)

Et grantræ drysser, når stammen skæres. Du kan undgå mange løse og tørre grannåle i december ved at placere dit juletræ i midten på et tæppe, der er lavet til formålet. Juletræstæpper findes i alverdens designs, materialer og størrelser. Sørg for at vælge et tæppe hvor dimensionerne matcher dit juletræs størrelse. Når juleaften er slut, kan du nemt folde tæppets hjørner sammen og bære alle de tørre grannåle med udenfor.

Dit juletræ skal stå stabilt. En juletræsfod er praktisk og uundværligt tilbehør, som sørger for, at træet ikke vælter ned i gaverne eller står usikkert, når der danses om det d. 24. december.

Særligt om juletræsbelysning

Der findes 2 typer af belysning, du kan benytte dig af, når juletræet skal tændes – hhv. levende lys og lyskæder. Har du små børn derhjemme, er det en sikkerhedsmæssig fordel at vælge LED lys. De nysgerrige fingre kan undersøge pynten og nærme sig gaverne under juletræet uden risiko for at komme til skade. Der er rigeligt at se til juleaftensdag og om aftenen d. 24. december. Børn (og barnlige sjæle) skal kunne være tæt på juletræet, uden de voksne skal gribe ind.

Den autentiske måde at ”tænde træet på” er ved at bruge levende lys, der er sat i mindre holdere (som blandt andet produceres hos Georg Jensen). Til husstande hvor der er samlet unge og voksne mennesker kan de smukke og bedårende, levende lys skabe en helt særlige stemning. Det er en god idé at vælge de speciallavede juletræslys, der er udformet til at kunne sættes sikkert fast i juletræslysholdere. Disse er lavet af 100% stearin, så de kan lyse i op til 1 time.

Derfor er julekugler iblandt den mest udbredte type pynt til jul

Julekuglen hører til noget af den ældste julepynt, vi kender til. I gamle dage pyntede man blandt andet op med engle af papir, kræmmerhuse, kandiserede æbler, guirlander, julekranse (der blev lavet af dej) med sløjfer og levende lys. I gamle dage var der ikke mange typer af materialer at gøre brug af, og i de fleste hjem blev julepynten lavet af pigerne eller kvinderne. Tilbage i 1800tallet og begyndelsen af 1900tallet blev pynt på juletræer lavet af mad og frugt.

Julekuglen var noget af den første pynt, der blev produceret og solgt. Den stammer fra Tyskland, ligesom kræmmerhuset og guirlanderne også gør.

Hvad mange mennesker ikke ved, er, at julekuglen er et symbol på æbler. I dag anvender vi ikke længere mad på vores pyntede juletræer, men det er de færreste af os, der ikke dekorerer juletræet med julekugler.

I dag kan du finde julekugler i alverdens udgaver. Blandt de nyeste designs er kuglerne, der kan speciallaves med navne samt kuglerne, der kan produceres med tryk og logo.

Gode råd til at købe julepynt på udsalg

Har din kasse med julepynt brug for en opfriskning, eller skal juletræspynten suppleres med ny dekoration, kan der spares mange penge ved at købe pynt til jul på udsalg.

Når du handler på nettet, får du unik mulighed for at finde julepynt på tilbud. Du skal være særlig opmærksom på, hvornår på året pynt til ophæng og dekoration i december sættes på tilbud. Dette sker som regel i januar, hvor butikker (både fysiske butikker og webshops) sælger ud af de varer, som de ikke fik solgt i løbet af december. Butikkerne har brug for at få plads på deres varelagre, så der kan blive frigjort plads til nye produkter til foråret. Den mest effektive måde at sælge ud på er ved at sætte et udvalg af sidste års julepynt på udsalg.

Mange af de store butikskæder laver særlige januar-arrangementer med outlet, hvor du kan handle pynt og produkter fra decembers højtid. Du kan være på forkant med dette års juletid, når du starter året med at være på outlet for at købe pynt og dekoration til dig selv og dine nærmeste.

Udendørs julepynt skaber god stemning og følelse af tryghed

December er en mørk tid på året i Danmark, hvor dagene er korte, og temperaturen er lav både dag og nat. De fleste af os kender til oplevelsen af, at vi tager på arbejde, når det er mørkt udenfor, og vi kommer hjem, når det er blevet dunkelt igen.

Med pynt udenfor kan du være med til at løfte humøret for både din familie og for forbipasserende, og du kan skabe en oplevelse af tryghed og sikkerhed på de mørke timer af døgnet.

Engang bestod pynt udenfor i december primært af julenisser i forskellige størrelser. Sådan er det langt fra i dag. Lyskæder og udendørspynt med LED lys bliver mere og mere populært herhjemme. I dag kan du finde lyskæder, der kan hænges på hækken, buske eller i træer, og som kan lyse de mørke omgivelser op med de skønneste farver. Du vælger selv, om dine lyskæder skal kunne lyse op med én bestemt farve, eller om der skal være en blanding af julens ikoniske farver såsom grøn og rød.

Når omgivelserne ved dit hus lyser charmerende op, skabes der tryghed for alle familiens medlemmer.

Giv julepynt i gave og skab glæde nu og i fremtiden

Det er ideelt at forære en god veninde, et vennepar eller familiemedlemmer pynt i gave. Som følge af det enorme udvalg af dekorationsgenstande er der rig mulighed for at udvælge personlig pynt, der skal glæde ung og gammel. Det særlige ved at give pynt til jul i gave er, at det er en foræring, som kommer til at skabe glæde både nu og i fremtiden. Den heldige modtager af din gave vil mindes dig, når han eller hun pakker sin kasse med pynt ud hvert år i slutningen af november eller starten af december.

December er som bekendt en tid, hvor vi mødes med venner og familie fra nær og fjern. Du kan med fordel bruge pynt som en unik og betænksom værtindegave, når du tager på julebesøg. Det kan være et sødt ophæng til vinduet, eller der kan være en juledekoration med små kugler eller andet pynt, som kan være personlig dekoration i juledagene.