Juletraditioner

Juletraditioner

Julen er traditionernes tid og der er rigtig mange juletraditioner i december måned. Så mange at man kan få helt stress af, at skulle følge med i dem alle. Man bestemmer dog heldigvis selv, hvor meget og hvor lidt, man vil gå op i de forskellige traditioner. Og man kan jo altid vælge nogle enkelte traditioner og gå meget op i dem og så se stort på resten. De fleste børn sætter stor pris på traditionerne og tager dem også med ud i deres voksenliv og giver dem videre til deres børn. Derfor er juletraditioner også ofte noget, der går igen i den enkelte familie og noget af det, der kendetegner julen rundt omkring i hjemmene. Juletraditionerne starter allerede fra d. 1. December og nogle gange også før, med julepynt og adventsgaver. Mange familier har bestemte traditioner i forhold til, hvor de forskellige julenisser skal stå i hjemmet og ofte har nisserne deres helt egen plads, hvor de står år efter år i december måned. En anden juletradition, som mange familier bruger, er at gå i skoven efter grønt til juledekorationer og adventskrans. Mange laver også en familietur ud af selv at køre ud og fælde det juletræ, der skal stå pyntet i stuen i juledagene.

Julebag er også en tradition, de fleste familier har taget til sig og mange har en hel dag i løbet af december måned, som er afsat til at bage julekager og lave konfekt, så der er masser af sødt at hygge med i julemåneden og til at byde af, når der kommer julegæster fra nær og fjern.

Julefrokosten er endnu en tradition, der er meget populær i Danmark og denne tradition går også længere ud end til familien. De fleste arbejdspladser i Danmark holder en julefrokost for medarbejderne i løbet af november eller december måned. Mange har også tradition for at holde en julefrokost i vennekredsen, hvor man sammen hygger og spiser julemad, og måske også afholder nogle julekonkurrencer som f.eks. pakkespil. Dette er en god måde at ses på en gang om året. Når man har en travl hverdag med børn, familie, arbejde og fritidsinteresser, der skal passes, kan det ofte være svært, at ses i en stor vennekreds og få det til at passe med alles travle skema. Men en årlig julefrokost, som fastlægges et år forinden den skal finde sted, får alle plads til i den travle kalender og på den måde kan man holde fast i gode venskaber i mange år.

Julekonkurrencer

I den søde juletid er det hyggeligt at bruge tiden med familien og spise julegodter og pynte op til den store aften. Det vrimler med nisser og andre sjove julepyntstraditioner i de små hjem og ikke mindst i bybilledet, hvor julepyntningen ofte begynder allerede i midten af oktober måned. Mange butikker sætter en ære i at pynte rigtig flot op hver jul, og lige så mange vælger at afholde julekonkurrencer igennem hele juleperioden.

I de mange julekonkurrencer, både i de fysiske butikker og på nettet, kan man vinde mange forskellige præmier – lige fra små pakkekalender gaver til de helt store gevinster som iPhones, computere, køkkenmaskiner – eller måske et helt nyt køkken til at stille køkkenmaskinerne i. Mulighederne for gevinster i julekonkurrencer er mange og store, da der findes rigtig mange julekonkurrencer, man kan deltage i. Er økonomien lidt stram op til jul, som den er i mange familier, kan julekonkurrencerne også være en oplagt mulighed for at vinde ekstra gaver til sig selv eller familiemedlemmer.

Historien bag julekonkurrencer

Traditionen med julekonkurrencer går langt tilbage i tiden, dog i en lidt anden form end den vi kender i dag. Man har i over 100 år udnyttet juletiden til at lave forskellige konkurrencer i de små hjem. En af de meget kendte er at lege Mus med pebernødderne, hvor man gemmer et antal pebernødder under en kop. Den, der sidder til højre for en, skal nu gætte, hvor mange pebernødder man har gemt. Gætter personen rigtig får han alle pebernødderne under koppen.

En anden gammel julekonkurrence, er den vi i dag alle kender med at putte en mandel i ris a la manden og det herefter gælder om at finde mandlen i sin portion, og få mandelgaven. Denne julekonkurrence er en af de få gamle traditionskonkurrencer, som de fleste hjem stadig bruger. En anden julekonkurrence, som mange familier også anvender endnu, er pakkespillet. Nogle spiller pakkespil til julefrokosten i løbet af december måned, mens andre spiller pakkespil om formiddagen den 24. december, for at gøre ventetiden til pakkerne om aftenen lidt mere udholdelig.

Alle disse julekonkurrencer findes stadig og der kommer flere og flere til. Og nu, hvor vi har Internettet, er der mange firmaer, der vælger at afholde julekonkurrencer på nettet, hvor man kan vinde produkter fra virksomheden. På denne side kan du finde links til rigtig mange julekonkurrencer på nettet, hvor du kan vinde flotte præmier til dig selv eller dine kære her i juletiden.

Julekalender konkurrencer

I december måned er der rigtig mange firmaer og virksomheder, der afholder julekalender konkurrencer. Konkurrencerne løber som regel i december måned fra d.1. til d. 24. december med præmieudtrækning hver dag, eller en gang om ugen. Nogle julekalender konkurrencer starter også op lidt før december, så den første vinder kan udtrækkes allerede d. 1. december. Så det er en god ide, at holde øje med de mange sjove konkurrencer allerede fra midten af november måned. Julekalender konkurrencerne er et hyggeligt input i en travl hverdag, hvor der ofte ikke er tid til at stoppe op og nyde decemberhyggen. For børnene er julekalenderkonkurrencerne et hyggeligt indslag i december måned, som gør at ventetiden er lidt nemmere at holde ud, fordi der er mulighed for en lille ekstra pakke inden juleaften.

De fine gevinster ved julekalender konkurrencer kan spænde vidt fra flotte pynteting fra f.eks. Georg Jensen til legesager og børnebøger for de mindste. De fleste virksomheder udlover gevinster fra deres egen butik, så der findes julekalender konkurrencer med gevinster til enhver smag.

På denne side kan du finde links til årets online julekalendere, så du kan følge med i al den hyggelige underholdning, der findes på Internettet i december måned.

Der findes også masser af underholdende adventskonkurrencer, hvor der hver søndag udtrækkes lækre gevinster til de heldige vindere.

Mange storcentre og andre fysiske butikker har også julekalender konkurrencer, hvor der hver dag i butikken udtrækkes vindere, som så får en præmie fra den pågældende butik. Det kræver dog tit, at man som deltager holder øje på hjemmesiden for butikken, for at se hvem der er udtrukket som vinder. Og i december måned har de fleste lidt for travlt med juleplanlægningen og gaveindkøb, så man glemmer ofte at holde øje med butikkernes konkurrencer. Derfor er det en god ide at deltage i de mange julekalender konkurrencer, der findes online. Her kan man hurtigt deltage og man modtager som regel en mail, hvis man har vundet. Er det en konkurrence, hvor man selv skal holde øje med om man har vundet, er det også hurtigt og nemt at tjekke vinderne på hjemmesiden.

Når man deltager i konkurrencerne, skal man som regel svare på et julerelateret spørgsmål eller et spørgsmål som relaterer til den butik eller virksomhed der afholder julekalender konkurrencen. Man skal også angive sin mailadresse så virksomheden kan få fat i vinderen, med mindre konkurrencen er af den type, hvor vinderen blot offentliggøres på hjemmesiden og derefter selv skal tage kontakt til firmaet.

Juletraditioner

Juletraditioner