Julepynt til vinduet

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Find dekorativt julepynt til dine vinduer

December er en mørk tid på året, der giver masser af mulighed for at pynte vinduerne derhjemme smukt, dekorativt og hyggeligt op. Der er forskellige udgaver af pynt, du kan bruge, så vinduerne i hjemmet emmer af jul og god stemning.

Herunder kan du læse mere om, hvordan du kan skabe de mest charmerende vinduer i juletiden, som kommer både familien og andre mennesker til gode.

Vælg julepynt til vinduet der matcher boligens stil

Der findes masser af julepynt på markedet, som blandt andet varierer imellem look og materialer. Pynten til jul hænger som regel i 4-6 uger, og derfor skal dekorationerne i vinduet matche din boligstil i øvrigt.

Du kan bruge forskellige typer af dekorationsstil, når det kommer til juleudsmykningen i vinduer:

  • Ophæng og pyntefigurer
  • Udsmykning direkte på vinduerne

Har du en minimalistisk eller moderne indretning, vil moderne julepynt der er lavet med belægning af guld eller sølv med sikkerhed skabe et smukt udtryk. Det kan være ophæng samt skønne lysestager, der kan ”pakke” boligen ind og lyse op, når mørket falder på.

Har du arvet pynt fra dine forældre eller bedsteforældre, og nyder du at købe julepynt i løbet af året, kan du skabe det mest personlige udtryk derhjemme ved at mixe forskellige typer af pynt. Mens de gamle nisser og andre figurer kan stå i vindueskarmen, kan der hænge en stor stjerne med lys i, som kan dække det mest af vinduespartiet.

Lad børnene være med til at dekorere vinduerne til jul

Det er ikke uden grund, at december er et favorittidspunkt for mange børn. Det er en tid med overraskelser og spænding, og hvor det handler om at tælle ned til den store dag d. 24. december.

Børn nyder at være med til at pynte op og sætte deres præg på indretningen derhjemme med guirlander, stjerner, juletræspynt, lyskæder og hjemmelavet pynt.

Har du små børn eller kreative, unge mennesker derhjemme, kan du inspirere dem til at lave udklip med alt fra engle over nisser til skønne julehilsener, som kan bruges som julepynt til vinduet på børneværelset eller andre steder i boligen.

Du kan med fordel bruge ”elefantsnot”, når udklip og lav-selv-julepynt skal hænge midlertidigt på vinduet.

Levende lys eller LED lyskæder som supplerende julepynt til vinduet?

Når udsmykningen i vinduerne skal fuldendes, er det oplagt at benytte dig af lys. Det kan være levende lys, der kan pryde fyrfadslys eller lysestager, eller det kan være de brandsikre og børnevenlige LED lys, som kan fås som figurer og klassiske lyskæder. Den store fordel ved lyskæderne er sikkerheden og den fleksible anvendelse. På mange af de nye julelyskæder er det muligt at time belysningen, så den tænder og slukker på bestemte tidspunkter. Dermed er der altid hyggelig stemning i vinduerne, uanset om du er på arbejde eller på julebesøg med familien.

Tag naturen med ind som julepynt til de store vinduespartier

En gåtur i skoven i efteråret kan være kilde til at få basisjulepynten i hus, som blandt andet kan bruges til ophæng og dekorationer til de store vinduespartier derhjemme. Troldegrene kan klippes i forskellige størrelser og placeres i større vaser, som kan blive til gulvpynt foran gulv-til-loft vinduerne. På troldegrenen kan der hænges Georg Jensen julepynt, kuglekugler, lyskæder eller dekorationer, som du eller børnene har lavet.

Læs også vores overordnede artikel om julepynt, om udendørs julepynt, samt om Georg Jensen julepynt og Karen Blixen julepynt.