Børglum Klosters Julemarked

Glædelig jul og velkommen til Børglum Klosters Julemarked!

 

Børglum Klosters Julemarked

Børglum Klosters Julemarked

Børglum Klosters årlige juletradition vender tilbage. Årets tema til julemarkedet er ’Vintereventyr’ og overalt vil der pyntes eventyrligt op på det næsten 1000 år gamle kloster.

Oplev de private stuer der åbnes op for klosterets gæster som det eneste tidspunkt på hele året. De privat stuer er pyntet op til jul og kongesalen åbnes også for besøgende. Dette års tema er ’Vintereventyr’ og det vil man også kunne opleve i julepynten som er inspireret af flere forskellige eventyr i de enkelte stuer.

Mangler man den sidste julegave er der også mulighed for det til julemarkedet, hvor man kan gå på opdagelse i mange spændende boder i kunst og håndværk i østfløjen, mens Klosterets butik også giver deres bud på årets julegave.

Er man mere på udkig efter delikatesser fyldes den renoverede herregårds heste stald med spændende boder med lokale delikatesser, chokolade, honning, krydderier, øl, bjesk og meget mere. Caféen vil i juleweekenderne servere dejlige retter med alt, hvad der hører til på et traditionelt julebord. Varme norske sveler pandekager og gløgg tilbydes også for de besøgende

 

Overalt på klosteret kan man mærke julestemningen i hjerter, lys og gran, mens et yndigt krybbespil er stillet op i klosterkirken. Julemarkedet vil byde på musik i år, hvor der skrues ekstra op for julestemningen, med hyggeligt nisseorkester i Klostergården samt en minikoncert i klosterkirken, der opføres alle dage kl. 13.00 med familiens døtre Anne-Marie og Benedicte Rottbøll.

Klosteret er også kendt fra den landsdækkende julekalender Ludwig og julemanden, der blev optager i Nordjylland, hvor klosteret oplevede rekordhøjt besøgstal. Det er til dags dato den mest sete julekalender i dansk historie.

Julemarkedet afholdes de sidste to weekender i november på datoerne 17. ,18. og 19. november + 24. , 25., og 26. november. Det er det eneste arrangement på året, hvor der vil være adgang til de private stuer. Alle dage vil der være åbnet fra klokken 10-17.

Dato:

julemarkedet er åbent de 2 sidste weekender i november.

den 17-19 nov. & 24-26 nov. kl 10-17.

Entré:

100 kr for voksne, børn 50 kr.

Adresse:

Børglum Klostervej 255, 9760 Vraa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.